Το ζέπελιν που θα φέρει επανάσταση στις αερομεταφορές




Το πρωτοποριακό Aeroscraft
Τα ζέπελιν είχαν κάποτε θεωρηθεί το μέλλον των αερομεταφορών αλλά μετά την τραγωδία του Hindenburg, το 1937, με 36 νεκρούς, εξαφανίστηκαν από τον ουρανό για περισσότερα από 75 χρόνια.

Σήμερα, μία πρωτοποριακή εταιρεία αεροπλοΐας ελπίζει να τα φέρει και πάλι στο προσκήνιο και να φέρει επανάσταση στην παγκόσμια αγορά μεταφοράς αγαθών.

Το Aeroscraft κατασκευάστηκε ενσωματώνοντας τεχνολογία καινοτομίας που του επιτρέπει να ελέγχει καλύτερη την πτήση του σε σχέση με τα παλαιότερα ζέπελιν, κι έτσι τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η πρώτη «γενιά» των σκαφών αυτών θα μπορούσαν να αποφευχθούν.



Για την πτήση του χρειάζεται το ένα τρίτο των καυσίμων που καταναλώνει ένα αεροπλάνο που μεταφέρει φορτίο ενώ μπορεί να προσγειωθεί και να απογειωθεί οπουδήποτε, ακόμα και στο νερό, κι έτσι είναι κατάλληλο για εμπόλεμες ζώνες και κατεστραμμένες περιοχές.



Το σκάφος σχεδιάστηκε με χρηματοδότηση 3 εκατομμυρίων δολαρίων από την αμερικανική κυβέρνηση και, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Business Insider, θα είναι σύντομα έτοιμο για την πρώτη του δοκιμαστική πτήση.



Πίσω από το Aeroscraft είναι η εταιρεία Worldwide Aeros Corp. η οποία προβλέπει πως θα φέρει μια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο τα αγαθά «ταξιδεύουν» στον κόσμο παρέχοντας ένα μέσο μεταφοράς τους πιο φτηνό από τα αεροπλάνα αλλά ταχύτερο από τα πλοία.



Η καινοτομία που έδωσε στην ιδέα «φτερά» ήταν του ιδρυτή της εταιρείας Igor Pasternak, σύμφωνα με τη Daily Mail, και αφορά τη συμπίεση του ηλίου, που επιτρέπει στο σκάφος να ελέγχει το βάρος του.




Καθώς το Aeroscraft μπορεί να προσγειωθεί και να απογειωθεί κάθετα, σαν ελικόπτερο, μπορεί να φτάσει σε προορισμούς που δεν έχουν αεροδρόμιο. Αυτό σημαίνει πως παρότι η μέση ταχύτητά του είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή ενός αεροσκάφους, ο συνολικός χρόνος πτήσης μπορεί να είναι μικρότερος επειδή το ζέπελιν μπορεί να ταξιδεύει απευθείας από το σημείο όπου τα αγαθά παράγονται έως το σημείο όπου χρειάζονται.



Η εταιρεία εκτιμά πως τα πρώτα σκάφη της θα είναι διαθέσιμα στους πελάτες της στα μέσα του 2015 και τότε θα μπορούν να παραχωρηθούν για ενοίκιο ενός χρόνου.





Ζέπελιν που μεταφέρει 66 τόνους αγαθών θα κοστίζει περίπου 25 εκατομμύρια το χρόνο ενώ αυτό που θα έχει δυνατότητα μεταφοράς 250 τόνων θα κοστίζει 55 εκατομμύρια δολάρια.

http://www.tampouloukia.gr/2013/09/to-zepelin-pou-tha-ferei-epanastasi-stis-aerometafores.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις