Οι 7 λόγοι που η Αμερική «τρέμει» να κάνει πόλεμο με τη Ρωσία







 Ακόμη και αν η Ρωσία αποφασίσει να καταλάβει όλη την Ουκρανία , οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να μπουν σε πόλεμο.


Ένα ενδιαφέρον άρθρο από το FORBES, στο οποίο ο αρθρογράφος για θέματα άμυνας και εθνικής ασφάλειας Michael Peck, αναλύει 7 λόγους για τους οποίους η Αμερική δεν θα κάνει ποτέ πόλεμο για την Ουκρανία.
Ο Peck δεν αρνείται ότι η Αμερική είναι η ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο, αλλά το γεγονός αυτό πιστεύει ότι δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για την κρίση στην Ουκρανία . Ακόμη και αν η Ρωσία αποφασίσει να καταλάβει όλη την Ουκρανία , οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να μπουν σε πόλεμο .
Σύμφωνα με το άρθρο, αυτό δεν έχει να κάνει καθόλου με το αν ο Ομπάμα είναι ισχυρός ή αδύναμος. Οι ΗΠΑ μπορούν να απειλήσουν με οικονομικές κυρώσεις , αλλά μέχρι εκεί.
Επιγραμματικά οι λόγοι που αναλύει ο αρθρογράφος είναι:
1. Η Ρωσία είναι πυρηνική υπερδύναμη.
2. Η Ρωσία έχει ένα ισχυρό στρατό.
3. Η Ουκρανία είναι πιο κοντά στη Ρωσία .
4. Ο αμερικάνικος στρατός είναι κουρασμένος.
5. Ο αμερικανικός λαός είναι κουρασμένος.
6. Οι σύμμαχοι της Αμερικής είναι κουρασμένοι.
7. Οι ΗΠΑ δεν έχουν πολλά στρατεύματα για την αποστολή.
O Peck σημειώνει ότι αυτό δεν σημαίνει ότι ένας πόλεμος είναι αδύνατον να συμβεί . Αν η Ρωσία εισβάλλει στα κράτη της Βαλτικής για να «προστατεύσει» εθνοτικές ρωσικές μειονότητες , τα όπλα θα μπορούσαν πράγματι να ακουστούν, καθώς η Εσθονία , η Λετονία και η Λιθουανία είναι μέλη του ΝΑΤΟ .
Πάντως, επισημαίνει, σε αυτή την φάση, ο πόλεμος είναι μόνο στα λόγια και εκεί θα μείνει.
ΠΗΓΗ
Το διαβάσαμε από το: Οι 7 λόγοι που η Αμερική «τρέμει» να κάνει πόλεμο με τη Ρωσία http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/03/7.html#ixzz2vZB3GLBA

Δημοφιλείς αναρτήσεις